Napközis tábor

A nyári szünetben 5 napos kurzusokban, hétfőtől péntekig várjuk azokat az 5-12 éves gyermekeket táborunkba, akik szeretnének megismerkedni a nálunk élő állatok világával és részt venni azok minden napi ápolásába- gondozásában, szakemberek segítségével.

Fő szempontunk hogy minden gyermek egy életre szóló élményt szerezzen, új barátokat találjon és gyarapítsa tudását az állatokkal kapcsolatban. Továbbá lehetőséget biztosítunk a kisebb és nagyobb pónilovak ápolására, kényeztetésére, lovaglásra vezetőszáron, szakképzett kisérő segítségével. Napi négyszeri étkezés, korlátlan víz és tea, limonádé fogyasztás. Szabadidő és állatparkunk, Budapest belvárosától 20 km-re Taksonyban, a soroksári Duna közvetlen szomszédságában található. Gyönyörűen karbantartott farm, állatsimogatóval, hatalmas játszótérrel, kulturált pihenőhelységekkel ellátva. Rengeteg állatunk van, közé tartoznak: póni és nagylovak, lámák, alpakkák, törpekecskék és birkák, sarki és ezüstrókák, nyulak, nanduk, csirkék, kacsák, libák és törpemalackák.

 

 

IDŐ

 

HÉTFŐ

 

KEDD

 

SZERDA

 

CSÜTÖRTÖK

 

PÉNTEK

07:30

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

Gyülekező

 

08:00

Házirend,

balesetvédelmi

oktatás

 

Tízórai

 

Állatok

etetése

 

Tízórai

 

Állatok

etetése

 

09:00

 

Tízórai

 

Sárkányhajózás

a kis Dunán

 

Tízórai

Varázslatos hajókirándulás a Kis Dunán

 

Tízórai

 

10:00

 

Pónilovaglás

 

Sárkányhajózás

a kis Dunán

 

Túra a Taksonyi

tanösvényhez

Varázslatos hajókirándulás a Kis Dunán

 

Pónilovaglás

 

11:00

Traktoros kocsikázás 

a  Dunaparton

 

Sárkányhajózás

a kis Dunán

 

Túra a Taksonyi

tanösvényhez

Varázslatos hajókirándulás a Kis Dunán

 

Fotó alapján patkókeresés

 

12:00

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

Ebéd

 

13:00

 

Állatok bemutatása

 

 

Póni lovak

fürdetése

legeltetése

 

Íjjász

verseny

 

 

Fotózás

az állatokkal

 

Tudáspróba, a Pónifarm lakóiról

 

14.00

 

Pancsolás

medencében

    

     Népijátékokkal

verseny

 

 Nyomkövető Vetélkedő

 

Pancsolás

medencében

Sétalovaglás egy Fríz lovon.

Kisérővel.

 

15:00

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

Szabad program

játszótér-légvár

csocsó-trambulin

16:00

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

Uzsonna

17:00

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Búcsúzó

Részletes leírás a programokról:

 1. A házirend és balesetvédelmi oktatás
  A tábor első napján ismertetjük a gyerekekkel a farmunkon lévő szabályokkal, végig vezetjük őket az egész területen, megmutatjuk és elmondjuk a veszélyforrásokat.
 2. Állatok etetése-gondozása
  Az állatok etetését szakképzett gondozóink felügyelete mellett a gyerekek végzik. A kecskéknél, nyulaknál és őzikéknél beengedjük a karámba a gyerekeket, és kézből etethetik őket. A többi állatot a karámokon és kerítéseken kívülről tudják etetni. A harapós állatokat kizárólag a gondozók etetik, a gyerekek csak nézik az etetést. A pónilovak - nyulak és a kecskék karámjaiban a takarítást is a gyerekek végzik.
 3. Sárkányhajózás
  A sárkányhajózás a farmunk mellett lévő kisdunai ágban történik. A hajóban szakképzet személyzet felügyelete mellett és segítségével, a gyerekek eveznek. Minden gyerek kap mentőmellényt. A program kb. 2.5-3 órás. A hajóval feleveznek a Dunavarsányi hídig és vissza. Útközben a nádasok között is eveznek, ahol az élő és növényvilágot is megfigyelhetik. A hajó kapitánya nagyon szigorú.
 4. Fapallókon a nádasban - A Taksonyi tanösvény
   2011-ben nyitották meg azt a különleges, rendkívül igényes és informatív tanösvényt, amely Taksony és a szemközti Taksony-sziget között elhelyezkedő öböl rejtett világába enged betekintést. A hosszan benyúló Duna szakasz a Ráckevei-Dunából ágazik le, így különösen csendes és nyugodt. A vízben rengeteg a hal, ami ide vonzza a madarakat. A partot övező nádas és gyékény keverékébe pedig rengeteg színes virág és páfrány vegyül, ezzel egyedivé téve a látványt. A séta során többször lesétálhatunk a vízpartra is. Bővebb  tájékoztatást a http://kiranduloutak.blogspot.com/2014/08/fapallokon-nadasban-taksonyi-tanosveny.html honlapon lehet megtekinteni.
 5. Varázslatos hajókirándulás a Kis Dunán
   
 6. Póni lovaglás
  A pónilovagoltatást a farmon belül, a gyerek méretétől függően kisebb (shetlandi póni), illetve nagyobb (Welsh póni) lóval végezzük. A lovagoltatást, vezetőszáron vezetve a munkatársaink végzik. A lovagoltatás időtartama kb. 10 perc alkalmanként. A lovagláshoz szükséges fejvédőt és gerincvédőt biztosítjuk. A ruházat hosszúnadrág és zárt cipő.
 7. Fotó alapján patkókeresés
  A gyerekek készítenek egy –egy fotó részletet a tanya egy jellegzetesebb részéről, ahol egy patkót elrejt és a többi gyereknek meg kell találnia ezt a helyet és a patkót. Az időben leggyorsabban megtaláló gyerek meglepetés ajándékot kap. 
 8. A tanyán található állatok bemutatása
  Az állatok gondozásával megbízott munkatársunk, szakszerű és érdekes tájékoztatást ad az összes állatról, ami a tanyánkon megtalálható. Szokásaikról, fajtáikról, életmódjukról, tartásuk okáról, és a hasznosításuk módjáról. A bemutatást a gyerekek nyelvezetén, a lehető legizgalmasabb módon próbáljuk előadni.
 9. Pónilovak fürdetése, legeltetése
  Minden gyerek, aki igényli, kap egy méretéhez alkalmas pónilovat, amit a munkatársaink irányítása mellett megfürdethetik, befonhatják a sörényüket, megpucolhatják a szőrzetüket. A program végén pedig a tanya területén lévő füves részén legeltethetik a lovacskákat.
 1.  Nyilazás
  A tanya kijelölt területén felügyelet mellett, gyakorolhatnak célba lövést. A nyílvesszők gumi tappancsosak, és egy céltáblára kell kilőni a vesszőt. A program végén egy körverseny keretében versenyt rendezünk. A versenyt korcsoport szerint rendezzük, hogy a nagyobb gyerekek ne legyenek előnyben. A nyertesek meglepetés ajándékot kapnak.
 2.  Fotózás az állatokkal és Charly nevű Fríz loval
  Minden gyerek az igényeinek megfelelően fotózkodhat az általa kiválasztott növényevő állattal (birka-kecske-alpakka-malacka-póniló-szamár-nyuszi). A képeket munkatársunk készíti el, és a képeket e-mail cím magadása esetén elküldjük. A tanyánkon található gyönyörű Fríz lóra is ráültetjük. A lovat felnyergeljük, felszerszámozzuk, és erről is készítünk fényképet.

 

Turnusok:

Turnusonként max. 15 gyermeket tudunk fogadni!

2022. június 20 – 24-ig.

2022. június 27 – július 1-ig.

2022. július 4 – július 8-ig

2022. július 11- július 17-ig.

2022. július 18 – július 22-ig. BETELT

2022. július 25 – július 29-ig

2022. augusztus 01 – augusztus 05-ig. BETELT

2022.augusztus 08 – augusztus 12-ig.

 

A gyermekeket reggel 7 órától tudjuk fogadni, reggel 8 óráig kérnénk érjenek ide mert elkezdődnek a programok. Délután 17 óráig lehet értük jönni. Ami kötelező: zárt váltócipő, vagy gumicsizma, esőkabát, meleg felsőruházat, sapka, naptej, kullancs-szúnyog riasztó spray, fürdőruha, törölköző! Megoldható hogy névvel ellátott hátizsákban a tábor ideje alatt itt tároljuk külön helységben, ne kelljen minden nap hozni vinni. Ha a gyermeknek étel vagy valamilyen allergiája van kérem jelezni!

A park területén üzemel egy melegkonyhás büfé is, ahol a gyermekek tudnak vásárolni fagyit, jégkrémet, szendvicset, hot-dog-ot, Pónifarmos emléktárgyakat.

A tábor ára heti jelleggel: 54000,- Ft / fő.

Testvérkedvezmény: 2. gyermek 52000,-Ft, 3. gyermek: 50000,- Ft, 4. gyermek: 48000,- Ft.

(az ár tartalmazza az összes belépő árát és a transzfert)

 

Mobiltelefonért, egyéb műszaki cikkekért és egyéb értéktárgyakért ( aranylánc, játékok stb.) nem vállalunk felelőséget!  Minden érdeklődőnek küldünk e-mailben egy jelentkezési lapot, szülői nyilatkozatot, amit a tábor kezdése előtt kérünk visszaküldeni. Van lehetőség részletfizetésre is!

A táborba való jelentkezés feltétele, hogy 15.000.- ft előleget kérjük megfizetni, 2022.május.5-ig.

A koronavírusjárvány miatt amennyiben a jogszabályok nem teszik lehetővé a tábor megtartását, természetesen a befizetett előleget visszatérítjük.

Érdeklődni lehet Kiss Adriennél a 06204938540 telefonszámon, vagy e-mailben az info@ponifarm.hu címen.

A Pónifarm megtekinthető személyesen keddtől vasárnapig nyitvatartási időben.

A program változtatási jogát fenntartjuk!

 

Nyilatkozatok letölthetők:

Szülői nyilatkozat

Szülői nyilatkozat, lovaglás

Szülői nyilatkozat, fénykép, videó felvételekről

Akadálypálya nyilatkozat